Caponata

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/1998 - 16:59
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zoetzure groenteschotel uit Sicilie
Ingrediƫnten
1 aubergine, 1 ui, 250 gr.tomaten, 1 stengel bleekselderij, 3 el.olijfolie, 8 grote olijven zonder pit, 2 el.azijn, 0,5 el.suiker
peper en zout naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
koekepan
Leuke tips
Lekker met Ciabatta als borrelhapje of bij vleesgerechten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122431
Homepage ID
1574
Smaak
Z
Teller
420
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de aubergine in blokjes, bestrooi ze met zout en laat ze een half uur liggen. Snijd de ui in ringen. Ontvel de tomaten en snijd ze klein. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer de olijven. Verhit een el.olie en fruit de uiringen en bleekseldrij even aan. Voeg tomaten en evt.peper en zout toe en laat 15 min.zachtjes sudderen. Spoel de aubergine af en dep de blokjes goed droog. Verhit 2 el.olie en bak de blokjes rondom bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Schep de aubergine, olijven, azijn en suiker door de tomatensaus. Laat afkoelen en nog minstens 1 uur staan, zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
annemiek