Lange Vinger Koek

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/1998 - 14:14
Bereidingswijze
Melk aan de kook brengen en er de 3 eidooiers doorheen roeren samen met de aangemaakte pudding. Dit alles goed doorroeren totdat het een stevig geheel is geworden.
Dan af laten koelen in een bak met koud water, af en toe roeren zodat er geen velletje op komt.
Dan de boter en de bastardsuiker fijnmixen en door de afgekoelde pudding kloppen.
Dan in een kom op de bodem en langs de kant de koekjes leggen, dan een laag pudding erover heen. Dit herhalen totdat de kom vol is en als laatste een laag koekjes erop.
Dit in de koelkast zetten totdat alles goed koud is geworden. Vervolgens omkeren op een grote platte schaal. De repen chocalade in weinig water smelten en over de koek verspreiden. Als laatste eventueel versieren met de amandelschilfers.
Ingrediƫnten
halve liter melk, 2 pakjes vanillepudding, 3 eidooiers, 3 pakken lange vinger koekjes, 1 pak roomboter van 250gr., 250gr. witte bastardsuiker, 3 repen pure chocolade, amandelschilfers
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote schaal.
Grote kom.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122425
Homepage ID
8344
Smaak
N
Teller
2834
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cielie