Bereidingswijze
Doe de olie in de pan en laat deze goed heet worden. Bak de karbonades hierin bruin in ongeveer 15 minuten. Haal ze eruit en houdt ze warm in aluminiumfolie of in een oven.
In het braadvocht de knoflook en uitje fruiten, de bloem erdoor heen zeven en dit alles gaar laten worden, dan de kippebouillon, sojasaus en sherry er aan toe voegen. Dit alles goed gaar laten worden totdat het een glad sausje is geworden.
In een andere pan wat olie heet laten worden en hierin de noten roosteren en krokant laten worden. Haal ze uit de pan. Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes en bak ze in de achtergebleven olie van de noten . Zorg ervoor dat de kiwi's wel stevig blijven.
Doe de karbonades op een bord en schenk hier de saus over en noten en garneren met de kiwiplakjes.
In het braadvocht de knoflook en uitje fruiten, de bloem erdoor heen zeven en dit alles gaar laten worden, dan de kippebouillon, sojasaus en sherry er aan toe voegen. Dit alles goed gaar laten worden totdat het een glad sausje is geworden.
In een andere pan wat olie heet laten worden en hierin de noten roosteren en krokant laten worden. Haal ze uit de pan. Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes en bak ze in de achtergebleven olie van de noten . Zorg ervoor dat de kiwi's wel stevig blijven.
Doe de karbonades op een bord en schenk hier de saus over en noten en garneren met de kiwiplakjes.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 Ribkarbonades, Peper en Zout, 1 bosuitje, 2 teentjes knoflook, 1 eetl. bloem, 1dl kippebouillon, 1 eetl. sojasaus, 1 theel. suiker, 1 glas droge sherry, olijfolie, 2 kiwi's en 100 gr. cashewnoten.
Leuke tips
Serveer de karbonades met rijst en in boter gestoofde paksoi. In plaats van paksoi kan men er ook spruiten bij serveren.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122417
Homepage ID
8344
Smaak
N
Teller
514
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Karbonades bestrooien met peper en zout naar smaak.
Uitje fijn snijden, en knoflook fijn hakken.
Uitje fijn snijden, en knoflook fijn hakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht