Bereidingswijze
1-Bekleed ieder blikje van binnen met bladerdeeg (1 velletje per blikje)
2-Leg in ieder blikje een halve peer met de snijkant naar beneden. Bestrooi ze met kaneel.
3-Smelt de boter in een steelpannetje.
4-Roer de suiker erdoor en blijf roeren tot de suiker begint te caramelliseren.
5-Verdeel de caramel met een lepel over de peren.
6-Bak de taartjes ca 20 min bij 220gr.
7-Haal de room uit de koelkast, schep de amandelen erdoor en plaats het mengsel tot vlak voor het opdienen in de diepvries.
7-Haal de taartjes eruit en laat ze afkoelen tot ze handwarm zijn.
8-Haal de taartjes uit de vormpjes, plaats ze op een bord.
9-Schep een royale lepel room erover.
2-Leg in ieder blikje een halve peer met de snijkant naar beneden. Bestrooi ze met kaneel.
3-Smelt de boter in een steelpannetje.
4-Roer de suiker erdoor en blijf roeren tot de suiker begint te caramelliseren.
5-Verdeel de caramel met een lepel over de peren.
6-Bak de taartjes ca 20 min bij 220gr.
7-Haal de room uit de koelkast, schep de amandelen erdoor en plaats het mengsel tot vlak voor het opdienen in de diepvries.
7-Haal de taartjes eruit en laat ze afkoelen tot ze handwarm zijn.
8-Haal de taartjes uit de vormpjes, plaats ze op een bord.
9-Schep een royale lepel room erover.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
8 plakjes bladerdeeg (diepvries)- 4 rijpe handperen - sap van 1 citroen - 75 gr. boter - 150 gr. lichtbruine basterdsuiker - 1 theelepel kaneel - 1 zakje geschaafde amandelen - 2 dl slagroom - 2 eetlepels suiker - 1 borrelglas amaretto (amandellikeur)
Hulpmiddelen & keukengerei
8 kleine bakblikjes, afm. 10x5cm, hoogte 4cm(Xenos, Blokker), ingevet met olie.
Oven (voorverwarmd op 220gr.)
Oven (voorverwarmd op 220gr.)
Leuke tips
Een klein beetje cacaopoeder over de room strooien. Opdienen met twee bolletjes walnotenijs
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122413
Homepage ID
6293
Smaak
Z
Teller
347
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1-Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekepan tot ze beginnen te kleuren. Laat ze op een bord afkoelen
2-Klop de slagroom met twee eetlepels suiker en de ameretto bijna stijf. Daarna in de koelkast zetten.
3-Plakjes bladerdeeg van elkaar halen en laten ontdooien
4-Schil de peren en snijd ze in de lengte doormidden. Bedruppelen met citroensap.
2-Klop de slagroom met twee eetlepels suiker en de ameretto bijna stijf. Daarna in de koelkast zetten.
3-Plakjes bladerdeeg van elkaar halen en laten ontdooien
4-Schil de peren en snijd ze in de lengte doormidden. Bedruppelen met citroensap.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht