Gepocheerde Tong met Zalmmayonaise

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/1998 - 10:39
Bereidingswijze
1-Pureer de zalm en de slagroom met een staafmixer.
2-Roer de mayohalf erdoor en breng pittig op smaak met tabasco, peper en zout. Zet de mayonaise tot gebruik in de koelkast.
3-Snijd de prei en de wortel in stukken van 5 cm. Snijd de prei en de wortel in luciferdunne reepjes.
4-Neem 8 mooie toefjes bladselderij van de steeltjes en hak de rest van de blaadjes en de steeltjes fijn.
5-Kook de wortelreepjes 3 min. in weinig water met zout. Voeg de prei en de gehakte selderij toe en kook ze 1 min. mee. Neem de groenten met een schuimspaan en houd ze warm.
6-Breng het kookvocht met de bouillontablet aan de kook en leg de stukken vis erin. Houd het kookvocht tegen de kook aan en pocheer de vis in 5 min. gaar.
7-Verdeel de slamix, de gekookte groenten en de vis over 8 borden. Bestrooi naar smaak met peper.
8-Lepel de mayonaise ernaast.
9-Garneer met de garnalen en de bladseldrijtoefjes.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke visgang, te gebruiken als voorgerecht of als hoofdgerecht.
Ingrediƫnten
1 blikje Rode Zalm - 4 eetlepels slagroom - 2 dl. mayohalf - tabasco - peper, zout - 400gr tongfilet - 1 prei - 1 winterwortel - 8 takjes bladselderij - 1/2 kruidenbouillontablet - 100 gr. lollo rosso (soort sla) - 125 gr. gepelde roze garnalen
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer
Leuke tips
Serveren met witte wijn. Suggesties: Pinot Blanc, Petit Chablis, Macon Blanc Villages.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122403
Homepage ID
6293
Smaak
N
Teller
1240
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Evt. Tongfilet laten ontdooien
Prei schoonmaken
Winterwortel schillen
Bladselderij wassen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
eetteam