Bereidingswijze
1-Pureer de zalm en de slagroom met een staafmixer.
2-Roer de mayohalf erdoor en breng pittig op smaak met tabasco, peper en zout. Zet de mayonaise tot gebruik in de koelkast.
3-Snijd de prei en de wortel in stukken van 5 cm. Snijd de prei en de wortel in luciferdunne reepjes.
4-Neem 8 mooie toefjes bladselderij van de steeltjes en hak de rest van de blaadjes en de steeltjes fijn.
5-Kook de wortelreepjes 3 min. in weinig water met zout. Voeg de prei en de gehakte selderij toe en kook ze 1 min. mee. Neem de groenten met een schuimspaan en houd ze warm.
6-Breng het kookvocht met de bouillontablet aan de kook en leg de stukken vis erin. Houd het kookvocht tegen de kook aan en pocheer de vis in 5 min. gaar.
7-Verdeel de slamix, de gekookte groenten en de vis over 8 borden. Bestrooi naar smaak met peper.
8-Lepel de mayonaise ernaast.
9-Garneer met de garnalen en de bladseldrijtoefjes.
2-Roer de mayohalf erdoor en breng pittig op smaak met tabasco, peper en zout. Zet de mayonaise tot gebruik in de koelkast.
3-Snijd de prei en de wortel in stukken van 5 cm. Snijd de prei en de wortel in luciferdunne reepjes.
4-Neem 8 mooie toefjes bladselderij van de steeltjes en hak de rest van de blaadjes en de steeltjes fijn.
5-Kook de wortelreepjes 3 min. in weinig water met zout. Voeg de prei en de gehakte selderij toe en kook ze 1 min. mee. Neem de groenten met een schuimspaan en houd ze warm.
6-Breng het kookvocht met de bouillontablet aan de kook en leg de stukken vis erin. Houd het kookvocht tegen de kook aan en pocheer de vis in 5 min. gaar.
7-Verdeel de slamix, de gekookte groenten en de vis over 8 borden. Bestrooi naar smaak met peper.
8-Lepel de mayonaise ernaast.
9-Garneer met de garnalen en de bladseldrijtoefjes.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke visgang, te gebruiken als voorgerecht of als hoofdgerecht.
Ingrediƫnten
1 blikje Rode Zalm - 4 eetlepels slagroom - 2 dl. mayohalf - tabasco - peper, zout - 400gr tongfilet - 1 prei - 1 winterwortel - 8 takjes bladselderij - 1/2 kruidenbouillontablet - 100 gr. lollo rosso (soort sla) - 125 gr. gepelde roze garnalen
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer
Leuke tips
Serveren met witte wijn. Suggesties: Pinot Blanc, Petit Chablis, Macon Blanc Villages.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122403
Homepage ID
6293
Smaak
N
Teller
1240
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Evt. Tongfilet laten ontdooien
Prei schoonmaken
Winterwortel schillen
Bladselderij wassen
Prei schoonmaken
Winterwortel schillen
Bladselderij wassen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht