@ scampi's in getomateerde lookroomsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/24/1998 - 14:36
Bereidingswijze
boter of olie opwarmen, uitje bruneren scampi's toevoegen, 2 teentjes look persen en toevoegen, goede scheut witte wijn toevoegen visbouillon of water+ bouillon blokje toevoegen en sap grijze garnalen.voldoende saus voorzien. tl tomatenpuree,el peterselie, peper zout, klein beetje cayennepeper en paprikapoeder, even laten prutelen en dikken met maizena. proeven of het mengsel de perfecte smaak heeft anders wijn of kruiden toevoegen.pan van het vuur zetten en room toevoegen. tassen rijst even met onderschoteltje op in de microgolf zodat deze terug warm wordt. omdraaien op bord zodat je een mooi gevormde cilinder rijst krijgt. scampis rond de rijst schikken en overgieten met de saus. afwerken met peterselie en een klein beetje paprikapoeder op de rijst voor de kleur.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
10 middelgrote scampi's, 2 teentjes look, witte wijn, visbouillon, 1 kleine ui of 2 sjalotjes, tomatenpuree, room, zout, peper van de molen, cayennepeper, paprikapoeder, peterselie fijn gehakt, 2 kleine tasjes gekookte rijst. olie of bakboter,visbouillon, eventueel sap van grijze garnalen optioneel, room, maizena
Leuke tips
f
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122362
Homepage ID
6935
Smaak
P
Teller
4686
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
rijstkoken, scampi"s pellen en darmkanaal verwijderen. uitje heel fijn snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
philemon