Witloftaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/24/1998 - 13:42
Bereidingswijze
De witlof schoonmaken, 5 minuten koken.
De uien even glazig bakken en dan het rundergehakt erbij doen en op een hoog vuur maabakken. Er mag geen vocht meer in de pan achterblijven. Dan royaal kruiden met peper, nootmuskaat en kruidnagelpoeder, heel kort even meebakken, dan de champignons er bij een ook meebakken.
Meng de witlof erdoorheen en doe alles in de quichevorm.
Strooi de geraspte kaas eroverheen.
In de oven op 180 graden, ongeveer een half uur.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zelfs witlofhaters gaan hiervoor overstag!
Ingrediƫnten
750 gram witlof, bakje champignons, 2 uien, 300 gram rundergehakt, zakje geraspte oude kaas, diepvries bladerdeeg, panneermeel, peper, nootmuskaat, kruidnagelpoeder.
Hulpmiddelen & keukengerei
quiche-vorm
Leuke tips
Serveren met een lekkere tomatensalade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
122358
Homepage ID
8231
Smaak
Q
Teller
1230
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Witlof schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
Uien idem, champignons schoonmaken en halveren.
Diepvriesbladerdeeg ontdooien.
Qiuche-vorm insmeren met een beetje zonnebloemolie en bedekken met bladerdeeg, dat goed inprikken en bestrooien met panneer meel.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ellennl