Bereidingswijze
Kneed de hazelnoten, pistachenoten, poedersuiker, brandewijn en eiwit tot
een glad deeg en vorm daaruit balletjes ter grootte van een walnoot.
Hak de geconfijte sinaasappelschijfjes zeer fijn.
Druk in ieder deegstuk met de vinger een kuiltje en doe daarin wat sinaas-
appelschijfjes.Druk de deegstukken licht samen, zodat de vulling zich in het midden van
de balletjes bevindt.Rol van de deegstukken weer balletjes, leg deze op een met
aluminiumfolie bekleed bakblik, druk de balletjes van vier kanten wat
samen, zodat er kleine rechthoekjes ontstaan en maak met het heft van een
mes kleine inkepingen in de bovenkant.Roer de chocolade au-bain-marie tot een romige massa.
Doop de bonbons er (aan een vork geprikt) voor de helft in, laat ze
uitdruipen en schik ze weer op bakpapier of aluminiumfolie.
Doop de gehalveerde pistache-noten met ??n uiteinde in de couverture en
druk schuin in de bovenkant van elke bonbon een noot.
Deze bonbons zijn op een koele plaats 2 weken houdbaar.
een glad deeg en vorm daaruit balletjes ter grootte van een walnoot.
Hak de geconfijte sinaasappelschijfjes zeer fijn.
Druk in ieder deegstuk met de vinger een kuiltje en doe daarin wat sinaas-
appelschijfjes.Druk de deegstukken licht samen, zodat de vulling zich in het midden van
de balletjes bevindt.Rol van de deegstukken weer balletjes, leg deze op een met
aluminiumfolie bekleed bakblik, druk de balletjes van vier kanten wat
samen, zodat er kleine rechthoekjes ontstaan en maak met het heft van een
mes kleine inkepingen in de bovenkant.Roer de chocolade au-bain-marie tot een romige massa.
Doop de bonbons er (aan een vork geprikt) voor de helft in, laat ze
uitdruipen en schik ze weer op bakpapier of aluminiumfolie.
Doop de gehalveerde pistache-noten met ??n uiteinde in de couverture en
druk schuin in de bovenkant van elke bonbon een noot.
Deze bonbons zijn op een koele plaats 2 weken houdbaar.
Ingrediƫnten
150 gr gemalen, geroosterde hazelnoten
100 gr blanke, fijngehakte pistache noten
150 gr gezeefde poedersuiker
2 eetlepels brandewijn
1 eiwit
60 gr geconfijte sinaasappelschijfjes
100 gr couverture
30 blanke gehalveerde pistachenoten
100 gr blanke, fijngehakte pistache noten
150 gr gezeefde poedersuiker
2 eetlepels brandewijn
1 eiwit
60 gr geconfijte sinaasappelschijfjes
100 gr couverture
30 blanke gehalveerde pistachenoten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
122344
Homepage ID
3952
Smaak
Z
Teller
1526
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht