Bereidingswijze
Breek de chocolade boven een roestvrijstalen kom of glazen schaal in
stukjes en plaats deze in een pan met heet water (warm-waterbad).
Laat de chocolade al roerend smelten en daarna buiten het warm-waterbad
zover afkoelen tot ze nog vloeibaar is. Roer met een spatel de slagroom,
de amandelspijs en de pistaches door de gesmolten chocolade.
Bekleed een vierkante vorm van ca 10 x 10 cm met plastic folie, schep het
chocolademengsel in de vorm en strijk het met de bolle kant van een lepel
glad. Bestrooi de bovenkant met kokos, dek de vorm af met plastic folie en druk
het geheel stevig aan. Laat het 'bonbonblok' gedurende 3 uur in de koelkast opstijven en snijd het daarna in repen van 3-4 cm breed. Verdeel de repen in gelijkmatige driehoekjes.
stukjes en plaats deze in een pan met heet water (warm-waterbad).
Laat de chocolade al roerend smelten en daarna buiten het warm-waterbad
zover afkoelen tot ze nog vloeibaar is. Roer met een spatel de slagroom,
de amandelspijs en de pistaches door de gesmolten chocolade.
Bekleed een vierkante vorm van ca 10 x 10 cm met plastic folie, schep het
chocolademengsel in de vorm en strijk het met de bolle kant van een lepel
glad. Bestrooi de bovenkant met kokos, dek de vorm af met plastic folie en druk
het geheel stevig aan. Laat het 'bonbonblok' gedurende 3 uur in de koelkast opstijven en snijd het daarna in repen van 3-4 cm breed. Verdeel de repen in gelijkmatige driehoekjes.
Ingrediƫnten
150 gr melkchocolade
3 eetlepels slagroom
35 gr amandelspijs
35 gr fijngehakte, ongezouten pistaches
25 gr gemalen kokos (kant-en-klaar verkrijgbaar)
3 eetlepels slagroom
35 gr amandelspijs
35 gr fijngehakte, ongezouten pistaches
25 gr gemalen kokos (kant-en-klaar verkrijgbaar)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
122343
Homepage ID
3952
Smaak
Z
Teller
768
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht