Amandelbonbons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/24/1998 - 10:36
Bereidingswijze
Verhit voor de amandelmassa de boter met suiker en vanillesuiker al
roerend tot de suiker lichtbruin is geworden.
Voeg de slagroom toe en verhit alles al roerend tot de suiker is opgelost.
Roer er de amandelen en sinaasappel door en verhit de massa nogmaals al
roerend tot deze goed gebonden en stevig is.
Verdeel de amandelmassa in kleine hoopjes over de ouwelstukjes en leg deze
op een bakblik. Schuif dat in een voorverwarmde oven en bak ze in 10 minuten op 175 tot
200 ?C. Roer voor het glazuur de chocolade au-bain-marie tot een romige massa.
Doop de bonbons direct na het bakken met de onderkant in de couverture.
Doe de afgekoelde bonbons in goed sluitende schaaltjes of trommels en
bewaar ze koel.
Ingrediƫnten
50 gr boter
200 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
2,5 dl slagroom
300 gr blanke, geschaafde amandelen
150 gr in kleine stukjes gesneden geconfijte sinaasappel
50 tot 60 stukjes ouwel (4 cm diameter)
150 gr couverture
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
122341
Homepage ID
3952
Smaak
Z
Teller
238
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
chocotofje