Bereidingswijze
Hak de kersen fijn en vermeng ze met de amandelen, suiker, water en kirsch
tot een massa is ontstaan die zich laat uitstrijken.
Roer de notennoga au-bain-marie tot een romige massa en voeg twee eetlepels kirsch toe.
Roer tot bekoelen af en toe door, tot de massa bijna dik is en kneed hem
dan door. Rol de massa op gezeefde poedersuiker uit.
Verdeel de amandelmassa voorzichtig over de nogamassa, druk dit plat en
steek er met een kleine vorm bonbons uit.
Laat die op een koele plaats gedurende 12 tot 24 uur staan.
tot een massa is ontstaan die zich laat uitstrijken.
Roer de notennoga au-bain-marie tot een romige massa en voeg twee eetlepels kirsch toe.
Roer tot bekoelen af en toe door, tot de massa bijna dik is en kneed hem
dan door. Rol de massa op gezeefde poedersuiker uit.
Verdeel de amandelmassa voorzichtig over de nogamassa, druk dit plat en
steek er met een kleine vorm bonbons uit.
Laat die op een koele plaats gedurende 12 tot 24 uur staan.
Ingrediƫnten
10 rode geconfijte kersen
200 gr blanke gemalen amandelen
100 gr suiker
2 tot 3 eetlepels kirsch
2 eetlepels water
100 gr notennoga
2 eetlepels kirsch
gezeefde poedersuiker
200 gr blanke gemalen amandelen
100 gr suiker
2 tot 3 eetlepels kirsch
2 eetlepels water
100 gr notennoga
2 eetlepels kirsch
gezeefde poedersuiker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
122339
Homepage ID
3952
Smaak
Z
Teller
1103
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht