Dronken Eendenborst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/24/1998 - 01:51
Bereidingswijze
snijd het vet van de eend in een ruit en maak
een marinade van de sake, soya, koriander, knoflook, gember en sesamolie marineer de eend hier in (24 uur) en haal hem eruit dep de eend droog en bak hem in een droge bakpan
op de huidzijde mooi medium.voeg wat van de marinade bij de jus de veau in een sauspannetje en laat dit reduceren tot een mooie saussnijd de eend in mooie tranches en serveer hem op de gewokte groenten.
wijn sugestie een mooie chardonay met veel hout
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
deze eend is familie van de peking-eend maar
heeft minder vlieguren en heeft een drankprobleem
Ingrediƫnten
4 tamme eendenborsten (ingesneden op het vet)
1/2 liter sake(japanse rijstwijn)
1/2 liter light soya saus
1 teentje knoflook geplet
5 druppels sesamolie (PAS OP overheerst snel)
40 gram gesneden koriander
4 dl mirin
1 klein vers pepertje gesneden
10 gram vers reaspte vers gember
4 dl jus de veau
Leuke tips
gewokte groenten(worteltje peultje bosui)
en gebakken rijst
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122336
Homepage ID
5836
Smaak
Z
Teller
1794
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
marineer de eend 1 dag van te voren
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cohiba