Bereidingswijze
Smelt een klont roomboter in een braadpan en braad de kippen rondom aan.
Voeg de wijn en nog een takje tijm toe. Snipper 2 tenen knoflook en 3 wortels in de pan bij de kippen.
Keer de kippen regelmatig, terwijl ze op een zacht vuurtjes stoven. Na ongeveer 1 1/2 uur valt het vlees mooi van het been. Kerntemperatuur kip tenminste 90 graden.
Haal de kip uit de pan op een snijplank. Leg er aluminiumfolie overheen.
Maal ondertussen de saus: doe een bekertjes creme fraiche (100 ml) door de vocht en mix het geheel met de staafmixer.
Voeg de wijn en nog een takje tijm toe. Snipper 2 tenen knoflook en 3 wortels in de pan bij de kippen.
Keer de kippen regelmatig, terwijl ze op een zacht vuurtjes stoven. Na ongeveer 1 1/2 uur valt het vlees mooi van het been. Kerntemperatuur kip tenminste 90 graden.
Haal de kip uit de pan op een snijplank. Leg er aluminiumfolie overheen.
Maal ondertussen de saus: doe een bekertjes creme fraiche (100 ml) door de vocht en mix het geheel met de staafmixer.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
kip met citroen en tijm
Ingrediƫnten
2 kleine kippetjes (poussins)
2 citroenen
paar takjes tijm
creme fraiche
1 el fond-poeder of 1bouillonblokje
300 cc witte wijn
2 tenen knoflook
3 worteltjes
2 citroenen
paar takjes tijm
creme fraiche
1 el fond-poeder of 1bouillonblokje
300 cc witte wijn
2 tenen knoflook
3 worteltjes
Leuke tips
Snijd de kip in stukken en giet de saus over de kip. Lekker met rijst en harricots verts.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122335
Homepage ID
3479
Smaak
N
Teller
683
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Leg de kippen in een schaal. Sprenkel de citroen er over. Snipper de tijm over de kipe, Vergeet ook de binnenkant niet. Laat de kip een uurtje staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht