Bereidingswijze
Laat aan de kook komen en temper het vuur. Laat het geheel 3 uut zachtjes stoven. Zowel koud als warm erg lekker bij b.v. wild of een biefstuk.
Ingrediƫnten
1 kilo stoofpeertjes
250 gram (riet)suiker
1/2 liter rode wijn
3 kardamom-vruchtjes
stukje verse gember
1/2 tl. kaneel poeder
250 gram (riet)suiker
1/2 liter rode wijn
3 kardamom-vruchtjes
stukje verse gember
1/2 tl. kaneel poeder
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122334
Homepage ID
3479
Smaak
Q
Teller
1057
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
schil de peertjes en halveer ze. Eventueel ontdoen van het klokkenhuis. Doe de peertjes in de pan met de wijn en voeg zoveel water toe tot de peertjes onder staan. Voeg de suiker toe en de kardamom-vruchtjes en de kaneel (1/2 theelepeltje).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht