rillettes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/23/1998 - 23:07
Bereidingswijze
Braad de konijnenboutjes en het buikspek in een flinke klont boter licht aan. Voeg de marinade, de fond en wat zout toe. Laat het geheel grdurende ongeveer 3 uur zachtjes koken. Haal het vlees van de boutjes en trek alles uit elkaar met een vork in hele dunne vezels vlees. Prak het vet van het spek fijn. Voeg de groene pepertjes toe (naar smaak) en doe in een pasteibak. Voeg het kooknat met het vet toe aan het vleesmengsel. Voeg eventueel nog wat zout toe. Schep alles goed door elkaar. Laat het mengsel geheel opstijven en koud worden in ijskast.
Vertel iets leuks over dit recept
rillettes van konijn
Ingrediƫnten
500 gr konijnenboutjes,
500 gram buikspek,
groene peperkorrels,
zout,
250 cc kalfsfond,
250 (elzas) witte wijn,
1 dl calvados,

Leuke tips
Lekker met een stuk boerenbrood bij een gaasje wijn.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
122333
Homepage ID
3479
Smaak
N
Teller
2798
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Leg de konijnenboutjes en het buikspek in de wijn en de calavados. Laat een nachtje marineren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
manna