Hete Lever

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/23/1998 - 22:48
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bij de nasi lekker als sambal en koud ook lekker op de boterham.
Ingrediƫnten
500 gr varkenslever
2 grote uien
1 teentje knoflook
2 grote vleestomaten
zout en peper
sambal oelek
trasi
olie
citroen
laos
katoembar
soja saus zoet
bloem
Leuke tips
Met nasi of bami als vervanging van sambal.
Als extra op een broodje met kaas.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122332
Homepage ID
6150
Smaak
P
Teller
536
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de lever in kleine stukjes en doe deze in een schaal.
Doe hierover het sap van de citroen, zout, peper een thelepel laos en een theelepel katoembar plus een uitgeperst teentje knoflook.
Roer dit door en laat het 15 minuten staan.
Maak in een grote braadpan de olie heet en doe er trasi in als dit gebakken is de lever.
Bak dit lekker bruin en doe de twee uien fijn gesneden er bij bak deze even mee.
Snij de tomaten in kleine stukje en doe ze daarna bij de overige artikelen in de pan.
Blus het geheel met water en een scheut soja saus zo dat alles bijna onder staat.
Doe er nu naar behoefte twee tot vier eetlepels sambal oelek bij.
Wanneer het te rood is wat soja saus bijvoegen.
Laat dit nu onder vaak roeren inkoken.
Wanneer het al goed is ingekookt kunt u het met wat bloem en water indikken.
Klaar is de hete lever.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ronaldj