Sate Saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/23/1998 - 21:00
Bereidingswijze
De pindakaas aanmaken met verwarmde melk of water en op een zacht vuurtje verwarmen maar net niet laten koken. De overige ingredienten er bij doen en het geheel even laten pruttelen tot de goede dikte van de saus is bereikt. Tussendoor proeven en op smaak brengen met wat suiker, citroen, of sambal.
Ingrediƫnten
1 potje pindakaas, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 4 a 5 eetlepels ketjap (manis), 1 a 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel sambal oelek, 1 afgestreken theelepel djahe (gember poeder), 1/2 citroen.
Leuke tips
Lekker bij sate of de rijsttafel.

Eeet smakelijk!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
122331
Homepage ID
5954
Smaak
P
Teller
574
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
poelarde