Bereidingswijze
Spinazie vermengen met de uitgelekte fetakaas, gesneden ui, knoflook, zout, peper en oregano.
Intussen het ontdooide bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak leggen.
Bladerdeeg uitrollen in plakjes van 7 bij 7.
Vullen met spinazie en in een punt vouwen.
Deegranden met water bestrijken, dichtklappen en de randen met een vork aandrukken. Tot slot met losgeklopte eidooier bestrijken.
In het midden van de oven in 15-20 minuten goudgeel bakken.
Intussen het ontdooide bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak leggen.
Bladerdeeg uitrollen in plakjes van 7 bij 7.
Vullen met spinazie en in een punt vouwen.
Deegranden met water bestrijken, dichtklappen en de randen met een vork aandrukken. Tot slot met losgeklopte eidooier bestrijken.
In het midden van de oven in 15-20 minuten goudgeel bakken.
Vertel iets leuks over dit recept
Spinazieflappen uit Kreta
Ingrediƫnten
300gr fetakaas, 500gr bladerdeeg, 600gr spinazie, 3 voorjaarsuien of sjalotten, zout, peper, 2-3 theel.oregano, 2 eetlepels olijfolie, 2 eierdooiers.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122330
Homepage ID
6382
Smaak
N
Teller
3727
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontdooi het bladerdeeg en leg de fetakaas in water zodat deze een wat mildere smaak krijgt.
Oven voorverwarmen tot 190-200 graden.
Oven voorverwarmen tot 190-200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht