tzaziki

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/23/1998 - 19:47
Bereidingswijze
Schil de komkommer en rasp hem grof.
Doe de komkommer en de kwark in een kom en roer de olijfolie en dille erdoor.
Pers de knoflook erboven uit en voeg naar smaak zout en peper toe.
Zet de kom afgedekt, minstens 1 uur in de koelkast om de smaken te laten trekken.
Dit klassieke Griekse yoghurtgerecht kunt u op verschillende manieren eten: als dipsaus bij barbecuegerechten, als vulling voor tomaatjes, gewoon met stokbrood of als bijgerecht bij de moussaka.
( ik heb kwark gebruikt i.p.v. yoghurt omdat yoghurt te vloeibaar is. Wil je het recept met yoghurt maken dan moet je de yoghurt een nacht in een theedoek boven een schaal laten uitlekken. Daar word de yoghurt dikker van.)
Vertel iets leuks over dit recept
Yoghurt met komkommer en knoflook
(voor dit recept gebruik ik kwark i.p.v yoghurt omdat yoghurt te vloeibaar is)
Ingrediƫnten
450 gr kwark,1 komkommer, 2 teentjes knoflook, dille, munt, zout, peper en 3 eetlepels olijfolie.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122329
Homepage ID
6382
Smaak
N
Teller
2053
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
30
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
topper