Bereidingswijze
Ontpit de dadels en haal ze met de pruimen en abrikozen door de grove rasp
van een keukenmachine of vleesmolen.Voeg de citroenrasp en honing toe, meng alles goed
en draai er met natte handen balletjes van. Rol ze in de gemalen noten en laat ze een paar uur
bij kamertemperatuur staan. Doe de vruchtenballetjes in goed sluitende trommels
en leg bakpapier tussen de bonbonlagen. Bewaar ze koel.
van een keukenmachine of vleesmolen.Voeg de citroenrasp en honing toe, meng alles goed
en draai er met natte handen balletjes van. Rol ze in de gemalen noten en laat ze een paar uur
bij kamertemperatuur staan. Doe de vruchtenballetjes in goed sluitende trommels
en leg bakpapier tussen de bonbonlagen. Bewaar ze koel.
Ingrediƫnten
250 gr gedroogde dadels
250 gr bakpruimen zonder pit
250 gr abrikozen
de geraspte schil van een citroen
2 eetlepels honing
ca 80 gr gemalen walnoten of blanke gemalen amandelen of gemalen hazelnoten
250 gr bakpruimen zonder pit
250 gr abrikozen
de geraspte schil van een citroen
2 eetlepels honing
ca 80 gr gemalen walnoten of blanke gemalen amandelen of gemalen hazelnoten
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
122291
Homepage ID
3952
Smaak
Z
Teller
323
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht