Amandel-Kersentaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/23/1998 - 16:24
Bereidingswijze
Deeg:
Van de bloem, ei, suiker, vanillesuiker, botervlokjes en zout een deeg kneden
en 30 min koud wegzetten.
Daarna op eem licht met bloem bestoven werkblad uitrollen en een springvorm
met deeg bekleden. Met de duimen een ca. 1cm hoge rand opdrukken.
Met een vork een paar keer in de bodem prikken.
De uitgelekte kersen over de bodem verdelen.
Vulling:
De boter in een pannetje verwarmen. Suiker en room
toevoegen en onder constant roeren 5 min. zachtjes koken.
Dan de gemalen amandelen en de rum toevoegen.
De massa iets laten afkoeen en daarna gelijkmatig over de
kersen verdelen.
De taart in 30 min. bakken, even in de vorm laten en daar
op een rooster laten afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Het uiterlijk verdient geen schoonheidsprijs, maar het is de lekkerste taart die ik ooit heb gegeten.
Ingrediƫnten
2oo gr bloem
1 ei
70 gr suiker
vanille suiker (1 zakje)
80 gr boter(vlokjes0
snufje zout

voor de vulling::
750 gr kersen (pot)
100 gr boter
100 gr suiker
1/8 l slagroom
250 gr gepelde amandelen
2 el rum
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm (26 cm)
Leuke tips
Eventjes opwarmen in de oven, evt. nog een beetje slagroom erover.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
122290
Homepage ID
6257
Smaak
N
Teller
425
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
amandelen malen of in kleine stukjes snijden.
Springvorm invetten
Oven op 225 gr zetten
Kersen uitlekken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mariank