Bereidingswijze
Roer de boter romig. Voeg de suikersiroop in beetjes toe, zodat het goed wordt opgenomen. Doe de ontstane smurrie over in een spuitzak. Spuit op bakpapier streepjes van ca. 2-3 cm lengte, en bevries deze in ca. 45 minuten in de diepvriezer. Smelt de chocolade au bain marie, en haal telkens max. 10 streepjes uit de vriezer. Haal deze door de chocolade ( dit gaat het makkelijkst met 2 vorken en rol ze door de cacao poeder. Op laten stijven; dit mag in de koelkast. Je kunt ze ook meteen invriezen; ze zijn dan max. 2 maanden houdbaar ( als je dat volhoudt...)
Vertel iets leuks over dit recept
ruwe bolster, blanke pit.. een ouderwets lekkere slagroomtruffel zoals je die bij de betere banketbakker koopt
Ingrediƫnten
250 gram roomboter
250 ml slagroom
250 gr fijne kristalsuiker
ca. 400 gram chocolade
cacaopoeder
250 ml slagroom
250 gr fijne kristalsuiker
ca. 400 gram chocolade
cacaopoeder
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
122289
Homepage ID
3952
Smaak
Z
Teller
23521
Drank
Uit
Bookmarked
79
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
kook slagroom en suiker op een laag pitje totdat alle suiker is opgelost. Af laten koelen tot ca. 20 graden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht