@ Uiensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/23/1998 - 14:14
Bereidingswijze
boter laten smelten, uiringen bruneren, heel klein beetje water toevoegen zodat de ringen even kunnen doorsudderen, zout en peper van de molen toevoegen. als je vleesbouillon hebt staan liefst anders een blokje en een blokje groentebouillon een scheutje sherry, 750cl water toevoegen eventueel een kleintje beetje binden (met bruine maizena geeft een mooie kleur.). en klaar. fijn gesneden peterselie toevoegen geeft een goede smaak en is uitnodigend.

U moet uiteraard zelf proeven of de soep op smaak is en eventueel bijkruiden of bouillon toevoegen. eet smakelijk
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
snel klaar en lekker
Ingrediƫnten
boter, 4 uien, peper, zout, groentenbouillon, vleesbouillon, sherry, peterselie, gemalen kaas, 2 sneden brood
Leuke tips
1/2 sneetje brood (harde korstjes verwijderen)met gemalen kaas bijkruiden met peper van de molen en zout peterselie voor de afwerking. Kaas laten smelten in de oven eventueel onder grill.
Na de soep ingeschonken te hebben kan je het toastje met de gesmolten kaas laten dobberen in de tas. eventueel gemalen kaas in potje mee op tafel zetten.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
122254
Homepage ID
6935
Smaak
P
Teller
353
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
uien in fijne ringen snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
philemon