Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een heerlijk hoofdgerecht op z'n Frans
Ingrediƫnten
6 eendenborsten
bakboter of margarine
2 kleine uien
verse Rozemarijn
8 kleine handappels
100 g walnoten
3? dl droge cider of appelwijn
1 pakje roomfris
3 el calvados
bakboter of margarine
2 kleine uien
verse Rozemarijn
8 kleine handappels
100 g walnoten
3? dl droge cider of appelwijn
1 pakje roomfris
3 el calvados
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122251
Homepage ID
8032
Smaak
N
Teller
1271
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Warm de oven voor tot 225?C, schakel dan de grill in. Schuif het rooster iets boven het midden. Kerf de speklaag van de eendfilets evenwijdig in. Verhit 50 g bakboter in de braadpan en bak de eendenborstfilets aan de vleeskant 3 min. Schenk het bakvet in een precies passende ovenschaal. Leg er 4 takjes rozemarijn op. Leg de filets met de speklaag naar boven, elk op een rozemarijntak in de schaal. Schil en boor de appels en snijd ze doormidden, leg ze met de vlakke kant naar boven om de eendenborstfilets en besprenkel ze met (in totaal 1 dl) cider. Strooi de walnoten erbij. Schuif de schaal op het rooster onder de grill en bak de filets 10 min. zodat het spek knapperig wordt. Maak ondertussen de saus: snipper de ui heel fijn, doe deze met de cider en de roomfris in een sauspan en kook het in tot er ? ?l saus over is. Zeef de saus en breng deze op smaak met zout en peper. Flambeer in een soeplepel de calvados en schenk dit over de eendenborst en appeltjes.
Bij dit menu past een eigenzinnige wijn, zoals een Muscat uit de Elzas. Dat is een droge witte wijn gemaakt van zoete muskaatdruiven. Je proeft de druifjes, terwijl het toch geen zoete wijn is.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht