Bereidingswijze
Verwijder de velletjes van de tomaten. Snijd daarvoor eerst met een klein mesje een kruisje in de ronde zijde. Kook de tomaten daarna ? minuut en dompel ze vervolgens onder in koud water. De velletjes laten zich dan gemakkelijk verwijderen. Snijd ze daarna in vieren en verwijder de kern, zodat je het vruchtvlees overhoudt. Fruit de bacon, knoflook en de ui in de hete olie en roerbak daarna het kalfsgehakt mee op hoog vuur tot losse krulletjes. Zet het vuur laag en voeg tomatensap, blikjes tomaat en gehakte peterselie toe. Breng het geheel aan de kook. Bindt het mes met allesbinder en maak het gerecht af op smaak met cajunkruiden, tabasco en eventueel nog wat zout. Dit pikante kalfsgehakt kun je combineren met red beans (rode bonen) tot een heerlijke chili con carne. Ook voor het vullen van een tortilla met geraspte kaas of een taco schelp.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op mexicaanse wijze klaargemaakt. Lekker pittig dus.
Ingrediƫnten
500 gram kalfsgehakt - 100 gram bacon in dunne reepjes - 1 grote fijngesneden ui - 1 eetlepel olie - 1 dl tomatensap - 2 vleestomaten - 1 eetlepel gehakte peterselie - 1 teentje fijngesneden knoflook - 2 eetlepels geraspte kaas - cajunkruiden, tabasco - allesbinder en zout.
Naar keuze: 4 tortilla?s of 4 taco schelpen of 1 klein blikje rode bonen.
Naar keuze: 4 tortilla?s of 4 taco schelpen of 1 klein blikje rode bonen.
Leuke tips
Lekker met gekookte maiskolven, een frisse groene salade en Mexicaanse chips.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122248
Homepage ID
2527
Smaak
P
Teller
714
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht