Moussaka

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/23/1998 - 10:57
Bereidingswijze
* bak gehakt in olijfolie rul
* voeg ui en knoflook toe, evenals de tomatenpuree (ca. 5 min op hoog vuur bakken)
* tomatenblokjes, wijn, kaneel en suiker erbij en 20 min laten stoven
* bak de aubergines in een grilpan
* bereid de witte saus met 3 dl melk, het ei en 75 gr kaas
* vul de ovenschaal om en om met aubergine, gehakt, aardappelplakjes en de kaassaus
* strooi bovenop de rest van de kaas
* afbakken in de oven (ca. 45 min)
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De overbekende Griekse aubergine-gehakt-en-aardappelschotel
Ingrediƫnten
* 300 gr. (lams)gehakt
* 2 aubergines, zakje aardappelplakjes, ui, knoflook
* blikje tomatenpuree, blikje stukjes tomaat
* zakje wittesauspoeder (of maak zelf een bechemelsaus)
* 1,5 dl droge witte wijn, 3 dl melk
* 1 ei
* 1 tl kaneelpoeder, beetje suiker
* 100 gr geraspte kaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
122231
Homepage ID
6367
Smaak
N
Teller
5144
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
25
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
* ovenschaal invetten met olijfolie
* oven voorverwarmen
* Snijd de aubergines in de lengte in plakjes en leg ze weg in keukenpapier
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
eediete