Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Verhit de olie in een pan en bak de spekreepjes zachtjes uit. Voeg de ui, bleekselderij en soepgroente toe en bak die zachtjes circa drie minuten mee. Voeg de tomaten met het sap, de bouillontabletten en ? liter water toe en breng het geheel aan de kook. Roer de macaroni door de soep en laat hem circa 15 minuten zachtjes koken., roer na 10 minuten de bonen erdoor. Roer de pesto door de soep en breng hem op smaak met zout en peper. Geef de kaas erbij.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Italiaanse groentesoep
Ingrediƫnten
1 ui - 2 stengels bleekselderij - 3 eetlepels olijfolie - 75 gram magere spekreepjes - 250 gram gesneden soepgroente - 1 blikje tomatenblokjes - 2 vlees- of kippebouillontabletten - 75 gram macaroni - 1 klein potje witte bonen - 1 eetlepel pesto - zout, peper - 75 gram geraspte kaas.
Leuke tips
Variatie: bak eerst 50 gram in blokjes gesneden ontbijtspek in olie, voeg dan pas de groente toe. Of roer vlak voor het opdienen 2-3 eetlepels fijngehakte basilicumblaadjes door de soep.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
122230
Homepage ID
2527
Smaak
P
Teller
7724
Drank
Uit
Bookmarked
102
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht