Bereidingswijze
Shoarmareepjes met ui en tomaat
Pel twee uien en snijd ze in dunne partjes. Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng 250 gram vleesreepjes met de shoarmakruiden, de helft van de ui en stukjes tomaat.
Gyrosreepjes met mais en paprika
Pel 2 uien en snijd ze in dunne partjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in klein stukjes. Meng 250 gram vleesreepjes met de gyroskruiden, de rest van de ui, de paprika en (uitgelekte) maiskorrels.
Kerriereepjes
Kak de gember en amandelen in grove stukjes. Meng 250 gram vleesreepjes met het kerriepoeder, een snufje zout, de gember en de amandelen.
Pel twee uien en snijd ze in dunne partjes. Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng 250 gram vleesreepjes met de shoarmakruiden, de helft van de ui en stukjes tomaat.
Gyrosreepjes met mais en paprika
Pel 2 uien en snijd ze in dunne partjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in klein stukjes. Meng 250 gram vleesreepjes met de gyroskruiden, de rest van de ui, de paprika en (uitgelekte) maiskorrels.
Kerriereepjes
Kak de gember en amandelen in grove stukjes. Meng 250 gram vleesreepjes met het kerriepoeder, een snufje zout, de gember en de amandelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met een exotisch tintje
Ingrediƫnten
750 gram varkensvlees in smalle reepjes - 4 kleine rode uien - 2 tomaten - ? eetlepel shoarmakruiden - 1 groene paprika - ? eetlepel gyroskruiden - 1 mini blikje (200 gram) maiskorrels - 4 gemberbolletjes - 4 eetlepels blanke amandelen - 1 eetlepel milde kerriepoeder - zout.
Leuke tips
- Laat de kruiden eerst een half uurtje lekker in het vlees trekken, voordat je het aan tafel gaar bakt.
- Je maak het nog lekkerder door aan de gare, bruin gebakken vleesreepjes een scheutje wijn en een lepeltje creme fraiche toe te voegen. Even laten pruttelen en smullen maar. Ook lekker is het om kruiden over het (gare) vlees te strooien, zoals peterselie, bieslook of koriander.
- Serveer bij het gourmetgerecht knapperige mini of in puntjes gesneden pitabroodjes, sla met komkommer, tomaten- en knoflooksaus.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122229
Homepage ID
2527
Smaak
P
Teller
1732
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht