Bereidingswijze
1. Haal de kom met de vulling uit de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 180 ?C.
3. Bekleed de terrine met het ontbijtspek. Laat een ruime lengte buiten de rand vallen om later de vulling mee te bedekken.
4. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.
5. Giet de vulling in de terrine en verdeel deze gelijkelijk. Klop de terrine enkele keren op de ondergrond om luchtbellen te verwijderen.
6. Leg de laurierblaadjes en de jeneverbessen op de vulling.
7. Vouw de spekstroken over de vulling en bedek de terrine losjes met aluminiumfolie.
8. Plaats de terrine in een ruime braadslee of pan en vul deze met kokend water tot ca. 1 cm onder de rand van de terrine. Plaats het geheel in de oven en laat de pate in 3 uur au bain-marie gaar worden.
9. Laat dan de pate afkoelen met een gewicht op de folie. Gebruik bv. een wat kleinere terrine gevuld met water.
10. Giet het vrijgekomen vocht af als de pate is afgekoeld en zet hem 2 dagen in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken.
2. Verwarm de oven voor op 180 ?C.
3. Bekleed de terrine met het ontbijtspek. Laat een ruime lengte buiten de rand vallen om later de vulling mee te bedekken.
4. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.
5. Giet de vulling in de terrine en verdeel deze gelijkelijk. Klop de terrine enkele keren op de ondergrond om luchtbellen te verwijderen.
6. Leg de laurierblaadjes en de jeneverbessen op de vulling.
7. Vouw de spekstroken over de vulling en bedek de terrine losjes met aluminiumfolie.
8. Plaats de terrine in een ruime braadslee of pan en vul deze met kokend water tot ca. 1 cm onder de rand van de terrine. Plaats het geheel in de oven en laat de pate in 3 uur au bain-marie gaar worden.
9. Laat dan de pate afkoelen met een gewicht op de folie. Gebruik bv. een wat kleinere terrine gevuld met water.
10. Giet het vrijgekomen vocht af als de pate is afgekoeld en zet hem 2 dagen in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken.
Vertel iets leuks over dit recept
Kruidige pate met o.m. haas.
Ingrediƫnten
250 g hamlap
300 g hazenvlees
200 g kalfslever
250 g in lange stroken gesneden ontbijtspek
1 ui
1 ei
1 teen knoflook
1 ons gepelde en gezouten pistachenootjes
10 groene olijven (evt, gevuld met paprika)
1 eetlepel cognac
2 eetlepels sherry
1 theelepel verse tijm
1 theelepel verse basilicum
1 theelepel majoraan
2 theelepels zout
vers gemalen zwarte peper (8 draaien aan de molen)
3 verse laurierblaadjes
4 jeneverbessen
300 g hazenvlees
200 g kalfslever
250 g in lange stroken gesneden ontbijtspek
1 ui
1 ei
1 teen knoflook
1 ons gepelde en gezouten pistachenootjes
10 groene olijven (evt, gevuld met paprika)
1 eetlepel cognac
2 eetlepels sherry
1 theelepel verse tijm
1 theelepel verse basilicum
1 theelepel majoraan
2 theelepels zout
vers gemalen zwarte peper (8 draaien aan de molen)
3 verse laurierblaadjes
4 jeneverbessen
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122208
Homepage ID
3128
Smaak
P
Teller
520
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Maal de hamlap, het hazenvlees en de kalfslever in de keukenmachine.
2. Hak de ui ragfijn en pers de knoflook.
3. Hak de pistachenootjes fijn.
4. Hak de olijven fijn.
5. Klop het ei.
6. Roer dit alles dooreen in een kom en voeg de ingredienten toe, behalve de laurierblaadjes en de jeneverbessen. Roer tot een egale massa.
7. Dek de kom af met folie en zet 12 uur in de koelkast om de smaken op elkaar te laten inwerken.
2. Hak de ui ragfijn en pers de knoflook.
3. Hak de pistachenootjes fijn.
4. Hak de olijven fijn.
5. Klop het ei.
6. Roer dit alles dooreen in een kom en voeg de ingredienten toe, behalve de laurierblaadjes en de jeneverbessen. Roer tot een egale massa.
7. Dek de kom af met folie en zet 12 uur in de koelkast om de smaken op elkaar te laten inwerken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht