Bereidingswijze
In een bak bloem, gist en een gedeelte van het vocht goed mengen. Daarna in volgorde de boter, zout, suiker en de rest van het vocht en de citroen er door mengen. Als het deeg van de handen los laat is het deeg goed.
Deeg 15 minuten goed afgedekt laten staan zodat er geen tocht bij komt.
Ter keuze vruchten er door heen mengen.
Ongeveer een uur goed laten rijzen tussendoor een keer je handen erdoor halen.
Ondertussen olie opzetten en heet laten worden. Olie is goed op temperatuur als je een stukje brood erin doet en deze snel bruin brand.
Haal met behulp van een ijsschep of twee eetlepels bolletjes deeg uit de deeg massa en bak het in de olie.
Deeg 15 minuten goed afgedekt laten staan zodat er geen tocht bij komt.
Ter keuze vruchten er door heen mengen.
Ongeveer een uur goed laten rijzen tussendoor een keer je handen erdoor halen.
Ondertussen olie opzetten en heet laten worden. Olie is goed op temperatuur als je een stukje brood erin doet en deze snel bruin brand.
Haal met behulp van een ijsschep of twee eetlepels bolletjes deeg uit de deeg massa en bak het in de olie.
Aantal personen
25.00
Vertel iets leuks over dit recept
Oud Hollandse Oliebollen recept goed voor ongerveer 55 oliebollen
Ingrediƫnten
1000 gr bloem
700 gr half melk, half water (+ 37? C)
50 gr gist
20 gr zout
10 gr suiker
200 gr boter
30 gr melkpoeder
10 gr citroen
100 gr rozijnen (ter keuze)
150 gr krenten (ter keuze)
50 gr sukade (ter keuze)
Olie
700 gr half melk, half water (+ 37? C)
50 gr gist
20 gr zout
10 gr suiker
200 gr boter
30 gr melkpoeder
10 gr citroen
100 gr rozijnen (ter keuze)
150 gr krenten (ter keuze)
50 gr sukade (ter keuze)
Olie
Leuke tips
Seveer met poedersuiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
122169
Homepage ID
6409
Smaak
Z
Teller
2053
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht