Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 20 graden.Klop de eiwit tot het in pieken omhoog blijft staan.Met beetjes suiker en vanillesuiker er doorheen roeren. Klop het beetje bloem erdoorheen.
Vet 2 bakblikken in.Met zo een 10 cm tussenruimte steeds een 1/2 eetlepel van het mengsel op het bakblik leggen. Met de lepel tot een rondje uitspreiden.Laat dit zo een 5 minuten garen.
Maak de bessenroom eenvoudig door de creme fraiche + poedersuiker+ bosbessen door elkaar heen te mengen.
Bosbessensaus; Pureer de bosbessen in de likeur en vermeng dit met de poedersuiker.
Neem nu twee borden en beleg deze op volgende wijze;
-koekje-bosbessenroom-koekje-bosbessenroom-koekje
Leg naast de stapel een lepel saus ..
Vet 2 bakblikken in.Met zo een 10 cm tussenruimte steeds een 1/2 eetlepel van het mengsel op het bakblik leggen. Met de lepel tot een rondje uitspreiden.Laat dit zo een 5 minuten garen.
Maak de bessenroom eenvoudig door de creme fraiche + poedersuiker+ bosbessen door elkaar heen te mengen.
Bosbessensaus; Pureer de bosbessen in de likeur en vermeng dit met de poedersuiker.
Neem nu twee borden en beleg deze op volgende wijze;
-koekje-bosbessenroom-koekje-bosbessenroom-koekje
Leg naast de stapel een lepel saus ..
Ingrediƫnten
Koekjes;
1 eiwit
2 eetlepels fijne witte tafelsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels patent tarwebloem
bakblik invetter
Bosbessenroom ;
1 deciliter creme fraiche
2 eetlepels poedersuiker
100 gram bosbessen ( 6 voor de garnering)
Bosbessebsaus ;
100 gram bosbessen
2 eetlepels poedersuiker
1 eetlepel bessenlikeur
1 eiwit
2 eetlepels fijne witte tafelsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels patent tarwebloem
bakblik invetter
Bosbessenroom ;
1 deciliter creme fraiche
2 eetlepels poedersuiker
100 gram bosbessen ( 6 voor de garnering)
Bosbessebsaus ;
100 gram bosbessen
2 eetlepels poedersuiker
1 eetlepel bessenlikeur
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122148
Homepage ID
5586
Smaak
Z
Teller
1463
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de koekjes van tevoren!
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht