Nagerecht met bosbessen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/22/1998 - 17:22
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 20 graden.Klop de eiwit tot het in pieken omhoog blijft staan.Met beetjes suiker en vanillesuiker er doorheen roeren. Klop het beetje bloem erdoorheen.
Vet 2 bakblikken in.Met zo een 10 cm tussenruimte steeds een 1/2 eetlepel van het mengsel op het bakblik leggen. Met de lepel tot een rondje uitspreiden.Laat dit zo een 5 minuten garen.
Maak de bessenroom eenvoudig door de creme fraiche + poedersuiker+ bosbessen door elkaar heen te mengen.

Bosbessensaus; Pureer de bosbessen in de likeur en vermeng dit met de poedersuiker.

Neem nu twee borden en beleg deze op volgende wijze;

-koekje-bosbessenroom-koekje-bosbessenroom-koekje
Leg naast de stapel een lepel saus ..
Ingrediƫnten
Koekjes;

1 eiwit
2 eetlepels fijne witte tafelsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels patent tarwebloem
bakblik invetter

Bosbessenroom ;

1 deciliter creme fraiche
2 eetlepels poedersuiker
100 gram bosbessen ( 6 voor de garnering)

Bosbessebsaus ;

100 gram bosbessen
2 eetlepels poedersuiker
1 eetlepel bessenlikeur
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122148
Homepage ID
5586
Smaak
Z
Teller
1463
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de koekjes van tevoren!
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
shaia