Eva'S Shrimp Stir Fry

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/22/1998 - 15:48
Bereidingswijze
Meng alle ingredienten voor de marinade samen in een schaal of kom. Laat dit minimaal een uur in de koelkast marineren. Zet 2 pannen op hoog vuur, doe hierin wat olie om te roerbakken. In de ene (grote) pan de uitjes en de paprika's glazig bakken. Voordat de parika's en uitjes bruin worden de garnalen uit de marinade halen en even uit laten lekken. Doe de garnalen bij de parika's en de uitjes. Schep de gember en de knoflook uit de marinade en voeg deze aan de pan toe.
In de andere pan de bosuitjes en champignons toevoegen. In een grote pan een flinke hoeveelheid water aan de kook brengen, voeg de noedels toe. Na 4 minuten afgieten en met koud water afspoelen. Goed uitknijpen, de mie bij de garnalen en de paprika's/uien voegen. Nu ook een beetje ketjap en eventueel oestersaus toevoegen. Schep dit mengsel in een schaal, rand van de schaal garneren met de bosuitjes en de champignons, deze moeten lichtbruin gebakken zijn.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Milde scampi rijst roerbakschotel
Ingrediƫnten
Marinade voor de garnalen*:
Verse gemberwortel (raspen werkt het beste)
Verse knoflook, geperst
Piri piri kruiden (of gemalen chili pepers)
Zonnebloem of andere olie
Gepelde of ongepelde garnalen**

Groenten:
Uitjes, fijngesneden
Paprika, fijngesneden
Champignons, plakjes
Bosuitjes, stukjes van 1 a 2 cm

Verder:
Glasnoedels/rijstemie***
Ketjap manis
Eventueel oestersaus (AH/Konmar)****
Vers gemalen peper (ik gebruik witte peper korrels)
Zonnebloem of andere olie om in te roerbakken
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok/goede bakpan
Leuke tips
Serveer deze schotel met stukjes koude komkommer. Heerlijk om er doorheen te mengen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122129
Homepage ID
7821
Smaak
P
Teller
1036
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zie vermelding achter ingredienten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
evav