TiraMonchou

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/21/1998 - 22:56
Bereidingswijze
Neem de Monchou enige tijd voor de bereiding uit de koelkast. Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes slap zijn. Meng de koffie en Amaretto. Schenk 1 dl hiervan in een diep bord en los daarin de goed uitgeknepen gelatine op. Laat het mengsel wat afkoelen.
Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer in een andere kom de zachte Monchou en de vanillevla glad, voeg het gelatine-koffie mengsel toe. Spatel de slagroom erdoor. Doop de lange vingers in de rest van het koffie-Amaretto mengsel, leg ze met de suikerkant naar beneden in de vorm. Maak laagjes van lange vingers en Monchou mengsel. Laat het gerecht circa 2 uur opstijven in de koelkast. Zeef cacaopoeder erover en snijd de Tira Monchou in 8 porties.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dessert voor 8 personen.
Ingrediƫnten
200 gr. zachte Monchou, 6 blaadjes gelatine, 2 dl sterke koffie, 1 dl Amaretto, 250 dl slagroom, 100 gr. suiker, 2 dl vanille vla, 1 pakje lange vingers, cacao poeder
Hulpmiddelen & keukengerei
2 beslagkommen, mixer, garde, spatel, diep bord, langwerpige vorm (anti-aanbak of glas)
Leuke tips
Je kunt dit ook als gebak nuttigen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122067
Homepage ID
1455
Smaak
Z
Teller
1546
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
conny