Ossobuco Alla Milanese

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/21/1998 - 22:15
Bereidingswijze
Verhit de boter en bak de schenkels in circa 5 tot 8 minuten lichtbruin. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en bak ze circa 2 minuten zachtjes mee. Leg de schenkels op een bord. Roer de wijn, tomatenblokjes met vocht en vleesbouillon door de groente. Breng het geheel al roerend aan de kook en schraap het aanbaksel van de bodem. Leg de schenkels terug in de pan en stoof ze met de deksel schuin op de pan in circa 2 uur heel zachtjes gaar. Meng 1 eetlepel citroenrasp, gehakte peterselie en 1 uitgeperste teen knoflook in een bakje. Schep dit mengsel door de ossobuco en warm het geheel nog 2 minuten door.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Italiaanse stoofpot met kalfsschenkels en groenten
Ingrediƫnten
4 kalfsschenkels (ca 5 cm dik), 1 grote ui, 2 worteltjes, 1 stengel bleekselderij, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels bloem, 100 gr boter, 1 teen knoflook, 1,5 dl droge witte wijn, 1 blik tomatenstukjes (netto 400 gram), 1 citroen, 1 dl vleesbouillon, halve bos peterselie
Leuke tips
Serveer dit met Risotto.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122065
Homepage ID
1455
Smaak
N
Teller
1639
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
39
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de kalfsschenkels op kamertemperatuur komen. Snipper de ui. Maak de worteltjes en de bleekselderij schoon en snijd ze in kleine blokjes. Wrijf de kalfsschenkels in met peper en zout. Wentel ze daarna door de bloem.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
conny