Nasi a la roos

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/21/1998 - 19:37
Bereidingswijze
Rijst koken en droog laten stomen, vermengen met nassikruiden (naar eigen smaak).
Het vlees braden in de marinade.
De nassigroenten in een wok in hete olie bakken.
Banaan bakken in hete olie.
De rijst, de groente en het vlees vermengen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nassi met veel erbij
Ingrediƫnten
1 pak rijst (wit of bruin, droogkokend), 500 gram hamlappen, 1 pak nassigroenten, nassikruiden, satesaus, knoflook, ui, ketjap, olie, kokos (paar eetlepels), boemboe sate (ca. 2 theelepels), banaan, gefruite uitjes, seroendeng, atjar tjampoer, kroepoek.
Leuke tips
Serveer de nassi met de kroepoek, seroendeng, gefruite uitjes, atjar tjampoer gebakken banaan en satesaus.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122048
Homepage ID
7651
Smaak
N
Teller
750
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In een kopje kokend water op kokos gieten en dit even laten staan.
Hamlappen in blokjes snijden.
In een koekepan ui en knoflook in olie fruiten, ketjap en boemboe sate toevoegen en het water/ kokos-mengsel.
Het geheel even laten pruttelen en over het vlees gieten.
Minstens een half uur laten intrekken (liefst langer).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ghislaine