spinazietaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/21/1998 - 19:18
Bereidingswijze
*De oven voorverwarmen op 200 graden
*Bak het gehakt rul
*Ondertussen een plakje bladerdeeg op de bodem van de ingevette vorm leggen. daarna met de plakjes, op een na, de rand bekleden.
*op het bladerdeeg een laagje geraspte kaas strooien.
*Ondertussen de spinazie ontdooien op een laag vuurtje.
*Het gehakt in de vorm verdelen
*Als de spinazie ontdooit is, de boursin er doorheen roeren
*Dit over het gehakt gieten.
*Het laatste plakje bladerdeeg op het mengsel leggen, en dan de randen naar binnen vouwen, zodat het mooi afsluit.*Het bladerdeeg evt. met wat losgeklopt ei bestrijken.

De taart in ongeveer 45 min. gaar bakken
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker, snel en voedzaam gerecht voor
ongeveer 4 personen
Ingrediƫnten
*Een pond (gekruid) rundergehakt
*een doosje(450gr.)spinazie deelblokjes
*Een pakje bladerdeeg
*een kleine verpakking boursin-kruiden
Ongeveer 200 gram geraspte belegen kaas
Evt. gehaktkruiden
Een ei
Hulpmiddelen & keukengerei
*Springvorm, 22cm
*Kwastje
Leuke tips
Serveren met een frisse, eenvoudige salade en een glas rode wijn

Eet smakelijk!!!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
122047
Homepage ID
7679
Smaak
N
Teller
6211
Waardering aantal
4
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
*Het gehakt volgens aanwijzing op pakje kruiden, evt. inkl. ei

*Het bladerdeeg los van elkaar laten ontdooien
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
anita_