Yoghurttaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/21/1998 - 15:49
Bereidingswijze
Klop boter met suiker tot een gladde en romige massa. Voeg de eidooiers een voor een onder stevig kloppen toe.Schenk de yoghurt erbij en blijf roeren. Voeg de gezeefde bloem,bakpoeder en zout toe. Meng alles goed. Klop de eiwitten stijf en schep ze door het deeg. Vet een taartvorm in en giet daarin het deeg. Bak de taart ca. 1 uur op 200 graden celcius. Haal de taart uit de vorm,laat haar afkoelen en bestuif de taart met een dikke laag poedersuiker. Deze taart is erg nat,maar ook licht verteerbaar. Om het deeg te verfijnen kan ook nog wat citroensap of vanille-extract toegevoegd worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Grieks gebak
Ingrediƫnten
250 g boter
180 g suiker
5 eidooiers
1/4 l yoghurt
750 g bloem
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
5 eiwitten
poedersuiker

Hulpmiddelen & keukengerei
garde of mixer
zeef
taartvorm
mengkom
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
122022
Homepage ID
27044
Smaak
N
Teller
1624
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
griek_india_eetfan