Paella

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/21/1998 - 15:45
Bereidingswijze
Olijfolie in de pan verhitten, de gesnipperde ui en de met zout fijngewreven knoflook glazig fruiten. de paprika halveren, van zaadlijsten ontdoen en in dunne reepjes snijden, even met de ui meesmoren. de kippebouillon erbij gieten en op middelhoog vuur 6-8 min. laten smoren.
Intussen de chorizo en de koude fricandeau in kleine blokjes snijden en met de kippenpootjes bij de groente doen. De doperwten, de mais, de mosselen en de scampi laten uitlekken en ook toevoegen, wat witte wijn erbij gieten en alle ingredienten verwarmen. De gekookte rijst erdoor scheppen, met zout, peper, saffraan en cayennepeper op smaak brengen en 4-5 min. zachtjes laten koken.
Basilicum en citroenmalisse wassen, droogdeppen en fijnhakken en kort voor het opdienen door de paella scheppen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
5 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
1 theelepel zout
2 uien
1 rode paprika
1 groene paprika
1 kopje kippenbouillon
100 gr. chorizo
100 gr. koude fricandeau
4 gegrillde kippenpootjes
1 blikje doperwten
1 blikje mais
1 potje mosselen
100 gr. garnalen
iets witte wijn
4 kopjes gekookte rijst
zout en vers gemalen peper
1 mespuntje saffraan
1 mespuntje cayennepeper
1/2 bosje basilicum
1/2 bosje citroenmelisse
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
122021
Homepage ID
5854
Smaak
N
Teller
681
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
aheman