Romige Courgettesoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/21/1998 - 12:08
Bereidingswijze
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.Voeg de courgette en de uitgeperste knoflook toe en laat dit 5 min meestoven. De groenten daarna met de staafmixer pureren. Bloem met witte wijn aanmaken en met de vleesbouillon door de groentenpuree roeren. Laat dit 5 min zachtjes koken.Voorzichtig de creme fraiche erdoor roeren en met peper en zout op smaak brengen, voeg nu de kruiden toe. Schep de soep in borden en leg hier de plakken tomaat op. Garneren met tuinkers en meteen serveren.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4el boter,1 ui,500gr courgette,1teen knoflook,2el bloem,1/2kopje witte wijn,1/2lt vleesbouillon,1 kopje creme fraiche,zout,vers gemalen peper,1/2 bosje bassilicum,1/2 bosje peterselie,2 tomaten,1 bakje tuinkers.
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
121963
Homepage ID
5638
Smaak
N
Teller
1769
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Was de courgette en snijd hem in blokjes. Was de peterselie en basillicum en hak ze fijn.Ontvel de tomaten en snij ze in plakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jojodo