Currysaus philemon

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/21/1998 - 10:56
Bereidingswijze
pot op het vuur , bodem bedekken met olie, groffe ui en currypoeder toevoegen. zeer lang laten stoven met houtenlepel blijven omroeren curry moet donkere kleur krijgen, met lepel op de bodem blijven schrapen anders koekt de curry echt aan de bodem vast. als de curry mooi donker gekleurd is water toevoegen voor de hoeveelheid saus die u wenst. Oppassen want de hete damp die vrijkomt beneemt je adem. kruiden met zout, peper, cayennepeper en paprika, bouillon toevoegen en klein beetje groentebouillon,
alles goed laten doorkoken. met staafmixer als fijn malen. De substantie door de zift gieten, en de ui in de zift met de staafmixer
fijn malen zo krijg je extra pit in je saus. Binden met bruine maizena express. nu heb je een basis curry. Deze moet nog gemengd worden met de room zodat je een fijne curryroomsaus bekomt, heerlijk bij al uw vlees en rijst gerechten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke currysaus met room
Ingrediƫnten
2 grote uien, arachideolie, currypoeder van een goed merk, peper , zout, bouillon (naar gelang welk vlees, kip, vis) groentebouillon, cayennepeper, paprikapoeder, bindmiddel, room
Hulpmiddelen & keukengerei
zift, mixer, houtenlepel
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
121961
Homepage ID
6935
Smaak
P
Teller
2429
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
uien grof snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
philemon