Kip-Rijstpannetje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/20/1998 - 17:57
Bereidingswijze
De olie in een grote pan verhitten. De stukjes kip toevoegen en 5 min. bakken. De knoflook erboven uitpersen en het vlees op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Uit de pan nemen en warm houden.
De poter in de pan smelten. Ui en paprikareepjes toevoegen en op een laag vuur 5 min. bakken. De rijst en de tomatenblokjes toevorgen en op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
De stukjes kipfilet erop leggen. Het deksel op de pan doen en het geheel op een laag vuur in 10 min. gaar laten worden. De peterselie wassen, van de steeltjes knippen, fijnhakken en voor het serveren over het gercht strooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voordelig en gezond
De Kippannetje is vetarm en eiwitrijk.
Ingrediƫnten
250g zilvervliesrijst
1 ui
1 kleine rode, groene en gele paprika
1 vleestomaat
500 g kipfilets
1 teentje knoflook
2 el olie
zout en zwarte peper
1/2 tl paprikapoeder
2el boter
1 bosje peterselie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121946
Homepage ID
6316
Smaak
N
Teller
15985
Waardering aantal
17
Waardering
7
Drank
Uit
Bookmarked
428
Aantal reacties
18
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Water met zout in een pan de kook brengen en de rijst in 20 min. hierin beetgaar koken. In
een zeef gieten en goed laten uitlekken.
De ui snipperen.
De paprika`s halveren, schoonmaken en in reepjes snijden.
De tomaat ontvellen en in blokjes snijden.
De kipfilets in grove stukken snijden.
De knoflook pellen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smakelijk