Venkelsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/20/1998 - 16:21
Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan, fruit daarin de lente-ui en knoflook en daarna de venkelstukjes. Voeg het bouillonnat erbij (hoe meer hoe dunner de soep wordt) en de aardappelstukjes. Laat dit in zo'n 15 tot 20 minuten gaar worden.
Nu alles fijnmaken met de staafmixer en op smaak maken met de kruiden.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke gebonden venkelsoep met een fris lente-ui tintje
Ingrediƫnten
* 2 grote venkelknollen
* grote bos lente-ui
* 1 teen knoflook
* 1,5 tot 2 liter kruidenbouillon
* 4 aardappelen
* room culinair of slagroom
* 1 eetlepel versgehakte peterselie
* olijfolie
* peper en zout van de molen
Hulpmiddelen & keukengerei
Soeppan en staafmixer
Leuke tips
Opdienen in wijde soepkom met een scheutje room en wat vers venkelgroen ter garnering.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
121944
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
67684
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
55
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Venkel, lente-ui en knoflook schoonmaken en fijnsnijden. Venkelgroen bewaren als garnering.
Aardappelen schillen en in stukken snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan