Spinazie-kaastaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/20/1998 - 13:04
Bereidingswijze
Ontdooi de spinazie en maak hem warm in een pan op het vuur of in de magnetron.
Leg intussen de bladerdeeg te ontdooien.
Snij de champignons en ui in stukjes en laat ze samen met het teentje geperste knoflook bruin worden in een pan in wat olie. Kruid dit mengsel zeer goed.
Snij de brie in dunne plakjes.
Is dit alles gaar vet dan de ovenschaal in met margarine en verdeel ongeveer 6 plakjes bladerdeeg over de bodem en de zijkant van de ovenschaal.
Verdeel de spinazie over de bladerdeeg.
Verdeel dan de stukken brie over de spinazie.
Doe vervolgens het champignon-uimengsel over de kaas.
Bedek alles met de rest van de bladerdeeg en druk alles goed aan, zodat er geen gaten in de bladerdeegdeksel voorkomen.
Bestrijk de bovenkant eventueel met wat water en olie en zet de schaal een half uur in een voorverwarmde oven van 225?c.
Is de taart nog niet bruin na een half uur, laat hem dan nog een paar minuten staan.
Smakelijk eten!
Verdeel de spinazie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker vegetarisch hoofdgerecht met spinazie en brie.
Ingrediƫnten
3 pakken diepvriesspinazie 400 gram
1 stuk brie van 250 gram
1 pak diepvriesbladerdeeg (10 plakjes)
1 bakje champignons 250 gram
1 grote ui
1 teentje knoflook
zout en peper
olie
margarine
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
ovenschaal
pannen
eventueel magnetron
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121936
Homepage ID
7474
Smaak
N
Teller
3475
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
47
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de plakjes bladerdeeg en de spinazie ontdooien.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
josjes