Mexicaanse Taart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/20/1998 - 12:47
Bereidingswijze
1.Snij de ui, paprika en tomaat in kleine stukjes.
2.Braad het gehakt rul in de boter en voeg de ui toe.
3.Voeg na enkele minuten ook de paprika toe.
4.Verdeel ondertussen een derde van de tortillachips over de bodem van een ovenschotel.
5.Als het gehaktmengsel gaar is, verdeel dan ongeveer de helft over de chips.
6.Verdeel vervolgens de helft van de tomaten over het mengsel en daarover de helft van het blikje mais.
7.Doe daarboven een flinke laag andijvie.
8.Verdeel over de andijvie 1 bekertje creme fraiche.
9.Doe dit alles nog een keer, dus eerst chips, dan het gehakt, de tomaten, de mais, de andijvie en tenslotte de creme fraiche.
10.Doe de rest van de tortillachips over de schotel en verdeel daarover de geraspte kaas.
11.Zet de schotel ongeveer een kwartier in een voorverwarmde oven van 225 graden en.. eet smakelijk!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke milde mexicaanse ovenschotel met verse groenten en tortillachips.
Ingrediƫnten
400-500 gram gemengd gehakt
50 gram braadboter
2 uien
1 rode paprika
4 tomaten
1 blik maiskorrels
2 zakken dorito's tortillachips
1 zak voorverpakte andijvie
2 bekertjes (125 ml) creme fraiche
1 zakje geraspte kaas
1 zakje mexicaanse kruiden
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
oven
pannen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121935
Homepage ID
7474
Smaak
N
Teller
3289
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
josjes