kip met oestersaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/18/1998 - 16:01
Bereidingswijze
kook de rijst en de boontjes apart. Laat in de wok wat olie warm worden en bak dan op heel laag vuur een teentje knoflook en een theelepeltje sambal ongeveer een minuut. Doe nu de kleingesneden kipfilet erbij. Als de kip gaar begint te worden de oesterzwammen en de paprika erbij. Iets later de gare boontjes en de noten. flink veel oestersaus erover en nog wat andere indische kruiden. Klaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
makkelijk en heel lekker, ook qua kleur goed op elkaar afgestemd.
Ingrediƫnten
(zivervlies)rijst voor vier personen
3 ons kipfilet
200gr. oesterzwammen
1 groene paprika
1 flesje oestersaus
200gr. sperzieboontjes
cashewnoten
sambal/knoflook.
Leuke tips
Dit kan natuurlijk ook heel goed vegetarisch: zonder de kip met meer champignongs of andere groenten. Ik houd zelf niet van noten maar degenen voor wie ik kook wel. ik vis ze eruit en dan hebben zij ook meer. Iedereen tevreden.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121886
Homepage ID
6362
Smaak
P
Teller
4710
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
julie