Zuurkool Speciaal

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/18/1998 - 15:56
Bereidingswijze
Aardappels met zuurkool en water opzetten en in ong. 20 minuten gaar koken. Ondertussen de spekjes uitbakken. In een andere pan de stukjes ui glazig bakken, de paprika toevoegen. Even door laten bakken. Dan de champignons, de chillipoeder, de peper en de knoflookpoeder erbij doen. Even door laten bakken. Dan de ananasstukjes erbij doen en even door laten warmen.
De zuurkool met de aardappelen afgieten en met de melk, boter en een beetje peper tot een stamppot stampen. Daarna de paprika mix en de spekjes erdoor roeren.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
goed gevulde zuurkoolstamppot
Ingrediƫnten
6 ons zuurkool, plm.6 ons aardappelen, half bakje champignons, 1 rode paprika, 1 ui, 1 klein blikje ananasstukjes, 1,5 ons magere spekjes, chilli poeder, knoflookpoeder, peper, stukje boter, beetje melk
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote pan, 2 koekepannen, pureestamper.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121885
Homepage ID
7115
Smaak
N
Teller
1993
Waardering aantal
4
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
27
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Aardappels schillen, wassen en kleinsnijden. Champignons schoonmaken en in stukjes snijden. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Ui pellen en in stukjes snijden. Blikje ananas openen en uit laten lekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
motorheks