Bereidingswijze
Schep de maïzena, kerriepoeder en wat zout en peper in de plastic zak. Schud alles goed door elkaar. Doe het kippevlees in de zak en schud net zo lang tot de kip aan alle kanten met een laagje is bedekt.
Verhit de olie en bak de kip onder voortduren roeren/omscheppen in ca. 5 minuten goudbruin. Voeg de bosuitjes en de sambal toe en pers de knoflook erboven uit. Schep alles goed om en doe er de gember bij. Voeg bouillon, abrikozen, gembersiroop en ketjap toe. Laat allles onder regelmatig roeren nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Verhit de olie en bak de kip onder voortduren roeren/omscheppen in ca. 5 minuten goudbruin. Voeg de bosuitjes en de sambal toe en pers de knoflook erboven uit. Schep alles goed om en doe er de gember bij. Voeg bouillon, abrikozen, gembersiroop en ketjap toe. Laat allles onder regelmatig roeren nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Aantal personen
2.00
Ingrediënten
250 gr kipfilet, 1 eetl maïzena, 1 1/2 tl milde kerriepoeder, 4á5 abrikooshelften uit blik of pot, 3 gemberbolletjes, 2 bosuitjes, 2 eetl (zonnebloem)olie, 1 teentje knoflook, 1a2 tl sambal oelek, 2 dl kippebouillon, 1 eetl gembersiroop, 2 eetl ketjap manis.
Hulpmiddelen & keukengerei
Liefst een wok maar een grote hapjespan kan ook.
plastic zak
plastic zak
Leuke tips
Met rijst. Eventueel bestrooid met licht geroosterde amandelen of wat seroendeng uit een potje.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121874
Homepage ID
7115
Smaak
P
Teller
369
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de kip in blokjes van plm 1 cm. Snijd de abrikozen in blokjes. Hak de gemberbolletjes ragfijn. Snipper de bosuitjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht