Bereidingswijze
Kook de groente met een beetje zout beetgaar. Laat de groente uilekken, en houd het kookvocht apart. Verhit de boter in een pannetje en bak de hamblokjes licht aan. Strooi de bloem erover en schep alles goed om. Voeg daarna de melk en een flinke scheut van het kookvocht aan toe. Breng de saus aan de kook. Laat de saus 5 minuten pruttelen. Roer er de mosterd, tuinkruiden en wat zout en peper naar smaak toe. Schep de groente in een schaal en schenk er de saus overheen. Stooi er eventueel nog wat tuinkruiden overheel en leg aan parten gesneden tomaat rondom.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
800 a 1000 gr verse groente bijv: andijvie, prei, groene kool, witlof enz.
4 ons gekookte ham in dikke plakken of dobbelsteentjes. 2 eetl boter of margarine, 3 eetl bloem, 3 dl melk, 2 tl mosterd, 2 eetl fijngeknipte tuinkruiden( bieslook, peterselie of kervel), zout, peper uit de molen, eventueel enkele tomaten.
4 ons gekookte ham in dikke plakken of dobbelsteentjes. 2 eetl boter of margarine, 3 eetl bloem, 3 dl melk, 2 tl mosterd, 2 eetl fijngeknipte tuinkruiden( bieslook, peterselie of kervel), zout, peper uit de molen, eventueel enkele tomaten.
Leuke tips
Lekker met stokbrood. Maarb ook macaroni, rijst en aardappelen smaken hier goed bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121873
Homepage ID
7115
Smaak
N
Teller
546
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Groente schoonmaken en in niet al te kleine stukken snijden. Han in dobbelsteentjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht