Bietenhusselpot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/18/1998 - 14:00
Bereidingswijze
De aardappelen, bieten, appelen, uien, wat zout, het laurierblaadje en de kruidnagelen in de pan met wat water. laat alles in 10 a 15 minuten beetgaar worden. Bak ondertussen het spek goudbruin en knapperig.
Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagels uit de pan en giet het kookvocht af. Roer de azijn, de spekjes en de kaas door de husselpot. Garneren met de fijngeknipte bieslook.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een lekkere bietenstampot
Ingrediƫnten
1 kg aardappelen, 1 kg gekookte bieten, 400 gr uien, 2 zure appelen, zout, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 200 gr ontbijtspek in dobbelsteentjes, 150 gr leidse kaas, 1 dl azijn en een paar sprietjes bieslook.
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan, koekepan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121869
Homepage ID
7115
Smaak
N
Teller
916
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schil de bieten en snijd ze in blokjes. Pel de uien en snijd ze in ringen.
schil de appelen en verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes.
Snijd de kaas in blokjes.
Knip de bieslook fijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
motorheks