Gevulde Varkensfilet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/17/1998 - 22:55
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Varkensfilet met een vulling van jonge prei
Ingrediƫnten
1-1,2 kg varkensfilet aan een stuk
600 gram jonge preien (dun)
150 gram katenspek
vier-seizoenen-peper
zout
Leuke tips
Een cranberry-compote of een lekkere frisse mosterdsaus (koud, op basis van yoghurt).
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121785
Homepage ID
4529
Smaak
P
Teller
962
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwijder de wortels van de prei, en niet al te veel van het groene loof (sterker nog, snijd de prei op dezelfde lengte al de filet).Snijd de prei overlangs in en was deze heel goed. Blancheer de hele preien in ongeveer 10 minuten. Laat de prei uitlekken en goed afkoelen.
Leg intussen de varkensfilet met de vlieszijde op de werkbank en snijd deze overlangs, tot net niet op het vlies in. Leg hierop het katenspek. Bestrooi dit met de gemalen 4-seizoenen peper en een beetje zout. Leg hier de preien en bestrooi ook deze met peper en zout. Klap nu de filet dicht en bindt het geheel op met keukenlinnen.
Afbakken in een oven van 175 graden (hete lucht).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vmc